Menü

Vissza a természetbe!

Nagy meglepetés volt, mikor ma hallottam a tévében, hogy az egyik kereskedelmi csatorna magazinműsora felfigyelt az önellátó életmódra.
Talán a ma reklámozott adás okozhatta a kiugróan magas, majd' 500 fős látogatottságunkat is a mai napon (átlag 10 fő/nap).
A csatorna rövid összefoglaló cikke a témáról így hangzik:

"A nyugalom szigete, ahol megállt az idő

A hely, ahol nem szirénázik percenként mentőautó, ahol nincs közvilágítás, mégsem történik erőszak, és ahol nem pénzben mérik az értéket.

A hely, ahol érdemes nagyot beleszippantani a levegőbe, ahol minden a környezettudatosságról szól, ahol az állatok harmóniában élnek az emberrel, és ahol az ember összhangban él a természettel.

Manapság sokan elgondolkodnak azon, hogy életmódot váltsanak. Az ökofalu egy alternatíva lehet számukra, ahol a valódi a lóerő és a két kerék veszi át a szerepet, és persze gyalogosan is besétálhatunk az erdő közepén megbúvó nyugalom szigetére.

Mint egy hagyományos faluban, úgy élnek itt, de a környezetkímélés, az ökogazdálkodás, a bioszemlélet kerül előtérbe.

Nem kapkodnak, csak madárcsicsergést lehet hallani, és sok mosolygó arcot látni. Az ott élők szerint ez a szemlélet a jövő: egy életforma túl a rohanó világon."
Aki ennél többre is kíváncsi (és miért ne lenne), a teljes riportot itt nézheti meg:

Talán kicsit elnagyolt és felületes ez a riport, de szerintem erről az életmódról nem riportot, hanem filmet kéne forgatni. Mindenesetre ez is több a semminél, hogy legalább elgondolkodásra ösztönözze az embereket, persze csak azokat, akik képesek még gondolkodni, és tudják, milyen fontos, nekünk embereknek a természet maga!

3 megjegyzés:

  1. 500 fő!?!? Jó lenne, ha kommentelnének, mennyire is gondolják komolyan :)

    VálaszTörlés
  2. Sztem sajnos semennyire..., de te is meg tudod nézni a Tervezés/statisztika oldalon itt...

    VálaszTörlés
  3. Valóban így lehet, amint a videóban is elmondják, megtetszik mindenkinek, de amikor rájönnek, hogy a meleg víz nem jön csak úgy, akkor hoppá...
    Kár, hogy ez a szenny csatorna csinált riportot erről, de azért jó volt.

    VálaszTörlés