Menü

Forralt bor

Tegnap sikerült elhasogatni az utolsó adag tüzelőt is a télre nagyapámmal, és hát az időjárás nem kedvezett az udvaron dolgozóknak, de hát muszáj volt befejezni a faaprítást. Reggel elkezdtük, de már kora délutánra be is fejeztük az egészet, nem volt már sok hátra, alig kettő köbméter. A körfűrészasztal egész délelőtt zúgott, aztán csattogott a balta. Majd talicskával mindent hátrahordtunk a féltető alá, hogy megvédjük a csapadék elől.
Természetesen ebben a hidegben az ember könnyen átfagy, akármilyen keményen dolgozik. Éppen ezért finoman jeleztem édesanyámnak, hogy a férfiaknak jólesne egy kis forralt bor abból a jó ki háziból (cserekereskedelem 2.0)... pár perc múlva már szürcsölhettük is a szív és testmelengető italt. Személy szerint nem vagyok bor párti, de a forralt bor teljesen más. A fűszerek ízének keveréke mindig a téli hangulatot idézi számomra, ez felbecsülhetetlen. Továbbá hozzá kell tennem, hogy azért még mindig élénken él bennem, hogy a legfinomabb a város közepén, átfagyva műanyagpohárból inni a forralt bort. A hangulat, csak az számít.

Bizonyára mindenkinek megvan a saját receptje, a saját ízlése, vagy a családi hagyomány szerint. Továbbá az internet is tele van receptekkel, amik a bor, víz, cukor szegfűszeg, fahéj, citrom, és egyéb fűszerek pontos keverékét adja meg. Mindenki találja meg a saját ízlésének megfelelőt és egészségére!

2 megjegyzés:

  1. Hideg napokon párja nincs a jó forralt bornak!

    VálaszTörlés
  2. Már egy ideje gondolkozom egy fűszernövényes kerten. Tavasszal remélem meg is valósul, majd az is megér egy postot.

    VálaszTörlés