Menü

Tisztítószer házilag

"Én két év alatt legalább 30 000-et spóroltam ezzel: Foszfátmentes, olcsó, környezetbarát (az alapanyag, a csomagolás, a szállítás és a környezetre gyakorolt utóhatás tekintetében is), szépre mosó, antiallergén mosógél (felmosáshoz, mosáshoz, univerzális tisztítók helyett, mosogatáshoz):

Hozzávalók: 4, 5 evőkanál (olcsó) szappanreszelék, 250 ml mosószóda, 2,5 liter víz.

Elkészítése: Veszünk egy nag


yobb lábast és beletesszük a 2 liter forró vizet és a reszelt szappant, oldódásig keverjük a tűzhelyen. Majd mehet bele lassan szórva a mosószóda, amit szintén addig keverünk, amíg teljesen feloldódik. (fehérítéshez fél deci bóraxot rakhatunk bele) Forraljuk, majd hagyjuk hűlni, és amikor már nem meleg, felkeverjük habverővel, majd tölcsérrel átöntjük flakonba vagy üvegbe, ha sűrű kicsit higíthatjuk. A mosószer másnapra gélesedik és akár külön is válhat a két összetevő. Minden mosás előtt alaposan rázzuk fel és tökéletes állaga lesz. Egy mosáshoz 125 ml-t öntsünk a dobba vagy az adagolóba (5 kg ruhához). (Fekécs Edit receptje)http://www.zoldhaz.info/

30 000 Ft spórolás: nem veszek domestost, általános tisztítókat, mosogató tablettát, vízlágyítót, mosóport, mosogatószert, öblítőt, kézmosót, felmosószert. Nem tudom még mennyi vackot vásároltam össze."


Az idézett szöveg és a kép a Zöldház.info Facebook oldaláról való.

Forrás:
http://www.facebook.com/pages/Z%C3%B6ldh%C3%A1z/104761989612258

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése