Menü

Medvehagymás pogácsa



Bár már vége felé közeledik a medvehagyma szezon, hiszen a legtöbb helyen már elkezdett felvirágozni, úgy gondolom, nem telhet el ez az időszak anélkül, hogy blogunk ne írna receptet ezzel a manapság egyre népszerűbb vadon termő növénnyel.
Tegnap ebédre készítettük ezt a fantasztikus medvehagymás pogácsát az interneten talált recept alapján, mely kiválóan illett a bableveshez, de délutáni nassolnivalónak is tökéletes volt.

Hozzávalók: 
50 dkg finom liszt
1 csokor medvehagyma
2 tojássárgája
1 dl tejföl
25 dkg Rama margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 dkg cukor


Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény tésztává, amit fél óráig pihentetünk.
A medvehagymát megmossuk, jól lecsepegtetjük, és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagyma felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk, és megszórjuk a maradék medvehagymával, és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.

Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd kisütjük.

forrás: mindmegette.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése