Menü

Almabor!!!

Hozzávalók:
1 kg alma
1 kg cukor
5 liter víz

Elkészítés:

Az almát megmossuk, a sérült részeket kivágjuk, majd lereszeljük vagy ledaráljuk.

A cukrot feloldjuk a vízben, majd a reszelt almával együtt beleöntjük egy nagy üvegbe vagy lábasba. Az üveget vagy lábast lazán letakarjuk, szobahőmérsékleten 10 napig érleljük, majd tiszta szitán átszűrjük.

A szűrt levet 3-4 hétig tovább érleljük, amíg teljesen le nem tisztul. Ezután le kell fejteni, üvegekbe tölteni és ledugaszolni.

A már lezárt üvegeket 20 percre helyezzük 60-70 fokos vízfürdőbe csírátlanítás végett.

Megjegyzés:

Az így elkészített almabor legalább 2 évig eltartható.

1 megjegyzés:

  1. Elég egyszerűnek tűnik, egy próbát megér. Ma merő véletlenségből találtunk Dorinával egy almafát az erdőben, azt hiszem holnap fel is megyek egy kilóér...

    VálaszTörlés