Menü

Hugh Fearnley-Whittingstall

Talán első hallásra nem mindenkinek ismerős Hugh neve, de azt mondom River Cottage, már sokkal többen kapják fel a fejüket. Ő az a hóbortos hippi, aki Magyarországon többnyire a Spektrum (-home) televíziós csatornán látható, amint vidéki ízekkel főz, süt. Sok felületes szemlélődő azt veheti észre, hogy egy sima főzőműsorról van szó, pedig nem. Hugh lelkes élharcosa a "Vissza a természetbe!" filozófiájának. Ezeket a nézeteket azonban a korábban séf ként dolgozó úriember a gyakorlatban is megvalósította. 1997-ben költözött ki, akkor még bérelt telkére Dorsetben. Életmódja, világfelfogása mind jó alap lehet azoknak, akikben az ilyen életmód iránti gondolkodás egyáltalán felmerül. Műsora a River Cottage (és még egyéb hasonló címek), megmutatja a hétköznapi, tévénéző embereknek, hogy milyen is az az alternatíva, amit ő választott.
Természetesen én sem úgy ébredtem, egyik nap, hogy tanyára akarok költözni. Gondolkodásmódom megváltozásában nagy szerepet játszott Hugh műsora. Neki köszönhetem, hogy felismertem, hogy így is lehet, szóval számomra elhivatottság, és filozófia tekintetében abszolút követendő példa.
Műsorait ahogy már említettem a Spektrum home televízión nézhetitek leggyakrabban, de számos lehetőség van az internetről való letöltésre is.
Egy kis ízelítő (sajnos csak angolul):

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése